Internationale pedofielen

- vrijdag 25 maart 2011

Aandacht voor de wijze waarop pedofielen internationaal gemakkelijk hun slag kunnen slaan. Dit naar aanleiding van de zaak rond Robert M. die wordt verdacht van grootschalig kindermisbruik in Nederland nadat hij reeds voor bezit van kinderporno was veroordeeld in Duitsland. Wij spraken in Heidelberg met de Duitse politie en met de vroegere begeleider van Robert M. op de crèche waar hij werkzaam was. Deze begeleider heeft de Duitse politie gewaarschuwd dat Robert M. plannen had om naar Amsterdam te gaan. De Duitse politie mocht vervolgens helemaal niets met die informatie doen.

Een rondgang langs een flink aantal van de grootste zwembaden in Nederland heeft een ontluisterend beeld opgeleverd. Slechts een klein deel van de zwembaden vindt het noodzakelijk dat medewerkers een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) hebben. Manager van het Marnixbad in Amsterdam, Aart-Jan van den Berg, reageert verontwaardigd en verzoekt samen met de gemeente spoedig te gaan werken aan een zwarte lijst. Ook eist hij een screeningsprotocol voor alle personen die in het bad met kinderen werken. 

Diezelfde Robert M. kreeg in Nederland vervolgens gewoon een VOG. Al jaren wordt gewerkt aan een Europese databank. Waarom is deze er nog steeds niet? In de studio reageert CDA-Kamerlid Coskun Coruz. 

Lees meer

Reageren

Log-in / Registreer